Terug naar overzicht

Webinar Slachtoffer of kampioen?

Beeldvorming van personen met een handicap


vanaf € 35,00 Webinar Slachtoffer of kampioen?
Evenement Vorming, workshop & lessenreeks
07/10/2021 12:30 - 17:00
Online - webinar
Registratie is mogelijk tot 04/10/2021
1881 - € 35,00

Om voor deze activiteit in te schrijven, hoef je je niet aan te melden. Schrijf hieronder meteen in!

Zelfs in 2021 is beeldvorming rond handicap allesbehalve genuanceerd. Wanneer mensen met een handicap in beeld komen, gaat het maar al te vaak (en vaak alleen) over hun handicap. Worden ze niet gezien als slachtoffer, dan worden ze wel gevierd als kampioenen die hun beperking ‘overwinnen’ door een berg te beklimmen of een wereldreis te doen.

VFG organiseert een studiedag over beeldvorming
We zijn het er allemaal over eens: dat moet beter. Dan rest ons de vraag: wat is dan wel een goede beeldvorming rond handicap? Wat is nodig om dat te bereiken? Dat kom je te weten op onze studiedag op 7 oktober.

Wat kan je verwachten?
We tackelen beeldvorming in de brede zin. Wat is de rol van framing in beeldvorming? Hebben we allemaal van nature uit vooroordelen over anderen? En wat kunnen we doen om beeldvorming over personen met een beperking te veranderen? Leer samen met ons over clichés en stigma’s in de samenleving én hoe ze te counteren!

Met deelname van onder andere Leni Van Goidsenhoven, Katrien Van der Heyden, Soe Nsuki, minister Bart Somers en afsluitend woordje van minister Dalle. 

Enkele dagen voor aanvang, krijg je van ons een link en gegevens om die te activeren.
 

Prijzen

Prijs online webinar: € 35