Terug naar overzicht

Webinar Slachtoffer of kampioen?

Beeldvorming van personen met een handicap


vanaf € 15,00 Webinar Slachtoffer of kampioen?
Evenement Vorming, workshop & lessenreeks
13/10/2021 - 31/12/2022
Webinar
Registratie was mogelijk tot 31/12/2022

Geen account nodig! Bestel hier de opname van onze inspiratiedag

Zelfs in 2021 is beeldvorming rond handicap allesbehalve genuanceerd. Wanneer mensen met een handicap in beeld komen, gaat het maar al te vaak (en vaak alleen) over hun handicap. Worden ze niet gezien als slachtoffer, dan worden ze wel gevierd als kampioenen die hun beperking ‘overwinnen’ door een berg te beklimmen of een wereldreis te doen.

VFG organiseert een studiedag over beeldvorming
We zijn het er allemaal over eens: dat moet beter. Dan rest ons de vraag: wat is dan wel een goede beeldvorming rond handicap? Wat is nodig om dat te bereiken? Dat kom je te weten op onze studiedag op 7 oktober.

Wat kan je verwachten?
We tackelen beeldvorming in de brede zin. Wat is de rol van framing in beeldvorming? Hebben we allemaal van nature uit vooroordelen over anderen? En wat kunnen we doen om beeldvorming over personen met een beperking te veranderen? Leer samen met ons over clichés en stigma’s in de samenleving én hoe ze te counteren!

Met deelname van onder andere Leni Van Goidsenhoven, Katrien Van der Heyden, Soe Nsuki, minister Bart Somers en afsluitend woordje van minister Dalle. 

Enkele dagen na jouw betaling bezorgen wij jou de link!
 

Prijzen

Onze online ?inspiratiedag ging live op 7 oktober. Wil jij je alsnog laten inspireren? Je kan aan een voordelig tarief van 15 euro onze opname bekijken.