Terug naar overzicht

Swipecafé in Mechelen

Informatie voor senioren


Swipecafé in Mechelen
Vorming, workshop & lessenreeks Senioren
17/04/2024 14:00 - 16:00
Solidaris Mechelen
Iedereen
Registratie is mogelijk tot 11/04/2024
8 - Deelnemer  - € 0,00

Om de digitale kloof te verkleinen organiseert S-Plus Swipecafés. Dit zijn ontspannende bijeenkomsten in kleine groep waar er ruimte is voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning door digi-vrijwilligers.

Ben je een absolute beginner en start je van nul? Nam je al die eerste stappen, maar voel je nog nood aan ondersteuning? Of ben je al vertrouwd met heel wat zaken, maar ondervind je soms nog problemen? Onze Swipecafés zijn er voor iedereen!

Wil je weten hoe je veilig betalingen kan uitvoeren via je smartphone? Een berichtje sturen naar je kleinkind? De terugbetaling van je ziekenfonds nakijken? Kortom, wil je graag digitaal mee zijn? Onze Swipecafés zijn er om je te helpen bij al jouw vragen.

Tegenwoordig gebeurt alles via het internet. Medische afspraken, belastingaangifte, aankoop van treintickets, bankieren en zelfs shoppen. Door de digitalisering en de razendsnelle evolutie hiervan wordt het steeds moeilijker om mee te zijn. Voor velen gaat het vaak te snel en verdwalen ze in de digitale wereld.

Om de digitale kloof te verkleinen organiseert S-Plus' Swipecafés'. Dit zijn ontspannende bijeenkomsten in kleine groep waar er ruimte is voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning door digi-vrijwilligers. Zo krijg je de kans om vertrouwd te raken met allerlei vrijetijdsapps zoals Facebook en WhatsApp, maar ook met toepassingen zoals E-mut (applicatie van de mutualiteit), Mypension en online bankieren.

Ben je een absolute beginner en start je van nul? Nam je al die eerste stappen, maar voel je nog nood aan ondersteuning? Of ben je al vertrouwd met heel wat zaken, maar ondervind je soms nog problemen? Onze Swipecafés zijn er voor iedereen!

Solidaris Mechelen
Desire Boucherystraat 17
2800 Mechelen
België

Prijzen

Praktische info
Wanneer: woensdag 17 april 2024 van 14 tot 16 uur.
Waar: Solidaris Mechelen
Prijs: gratis
Inbegrepen: ondersteuning vrijwilligers en koffie
Niet inbegrepen: vervoer

Inschrijven en informatie
T 03 285 43 36
E antwerpen@s-plusvzw.be
Schrijf hier online in

Kortingen


Annulatievoorwaarden

Door de deelnemer zelf:

 1. Je kan jouw overeenkomst overdragen aan een andere persoon die voldoet aan de voorwaarden, mits betaling van eventuele bijkomende kosten die hieraan verbonden zijn. Verwittig vooraf wel onmiddellijk het S-Plus regionaal secretariaat.
 2. Indien je door omstandigheden, de laatste dag voor vertrek of de ochtend van het vertrek, buiten de kantooruren, moet annuleren, contacteer je de S-Plus begeleider.
 3. Het deelnamegeld wordt teruggestort voor annulaties omwille van medische redenen. We vragen een medisch attest voor te leggen ter bewijs. Bij annulaties, gestaafd door een medisch attest worden de deelnamegelden terugbetaald verminderd met 5 euro dossierkosten.
 4. Vooraf gereserveerde zitplaatsen, inkomkaarten, tickets voor
  concerten/voorstellingen en andere op voorhand betaalde kosten worden niet terugbetaald.
 5. In alle andere gevallen worden de volledige kosten aangerekend.

Door de organisator

 1. Indien de activiteit niet kan doorgaan door onvoorziene en buitengewone omstandigheden, worden de deelnemers hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. De reeds gestorte deelnamegelden worden terugbetaald. Het annuleren
  van de activiteit geeft geen recht op extra schadevergoeding.
 2. De organisator behoudt zich het recht voor om de activiteit tot 21 dagen vóór de vertrekdatum schriftelijk af te gelasten indien het vooropgestelde minimumaantal deelnemers niet werd gehaald. Op dat moment betaalt de organisator onmiddellijk de reeds geïnde betalingen terug zonder dat de deelnemer aanspraak kan maken op een extra schadevergoeding.

Mogelijke annulering van de activiteit in kader van het COVID-19 virus.

Het virus heeft al heeft al heel wat roet in het eten gegooid betreffende onze activiteiten. Het verloop van het virus is onvoorspelbaar en houdt het risico in dat we bestaande activiteiten nog moeten annuleren, ook kort voor vertrek. Het deelnamegeld wordt altijd volledig vergoed wanneer S-Plus zelf beslist een activiteit te annuleren. Wanneer je als deelnemer zelf beslist om te annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Lees hier de algemene voorwaarden.


Contactinformatie
-S-Plus vzw Antwerpen (Secretariaat) 03 285 43 36 antwerpen@s-plusvzw.be