Terug naar overzicht

Hoofdanimator in het Jeugdwerk


vanaf € 185,00 Hoofdanimator in het Jeugdwerk
Vorming, workshop & lessenreeks Jeugd
17/11/2023 18:30 - 17/03/2024 15:30
De Stobbe - Merelbeke
vanaf 15 jaar
Registratie was mogelijk tot 13/11/2023 23:59

Je beschikt over een attest animator in het jeugdwerk en je wilt meer ... véél meer... dan ben je bij ons aan het juiste adres! Gedurende 3 vormingsweekends ga je samen met een bende dolenthousiaste instructeurs ontdekken wat het wil zeggen om "hoofdanimator” te zijn.

Je beschikt over een attest animator in het jeugdwerk en je wilt meer ... véél meer... dan ben je bij ons aan het juiste adres! Gedurende 3 vormingsweekends ga je samen met een bende dolenthousiaste instructeurs ontdekken wat het wil zeggen om "hoofdanimator” te zijn.

“Hoe evalueer je animatoren?”, “Hoe zorg je ervoor dat een planning correct wordt uitgevoerd?”, “Welke paperassen moet je opvolgen?”, “Hoe werk je aan een goede groepssfeer?”...
Een hoofdanimator is in de eerste plaats nog steeds een animator en helemaal geen saaie piet aan een bureau die verantwoordelijk is voor de papierwinkel.
Al onze instructeurs zijn actief op onze speelpleinen of kampen. Ze weten perfect wat het is om animator of hoofdanimator te zijn. Ideale coaches voor jou dus.

Als je voldoende uren stage hebt gelopen (en deze positief werden geëvalueerd), dan krijg je van ons het attest "Hoofdanimator in het jeugdwerk” (afgeleverd door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap).

Als JOETZ-hoofdanimator kan je mee op allerlei toffe kinder- en jongerenvakanties en dit elke schoolvakantie. Daarnaast heeft JOETZ ook twee speelpleinwerkingen, één in Sint-Niklaas (De Gouden Leeuw) en één in Zwijnaarde (Bond Games).
Dankzij een intensieve samenwerking tussen JOETZ en VFG-Jong kan je ook meegaan op kampen voor kinderen en jongeren met en zonder beperking. Ook op het speelplein van VFG-Jong (Rozemarijn) kan je terecht.

Let op: 
We hebben de volledige cursus verdeeld over 3 weekends en het is dus noodzakelijk dat je elk weekend aanwezig bent. 
Wanneer je inschrijft, dan schrijf je dus in voor alle 3 de weekends. 

  • vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 november 2023
  • vrijdag 2 t.e.m. zondag 4 februari 2024
  • vrijdag 15 t.e.m. zondag 17 maart 2024
De Stobbe - Merelbeke
Bergstraat 16
9820 Merelbeke
België

Prijzen

Verblijf in volpension, professionele begeleiding, gebruik spel- &
cursusmateriaal, verzekering, officieel trajectboekje... en veel onvergetelijke momenten.

Voorschot: € 50,00


Kortingen

Leden van Solidaris, die 2 jaar aansluitend in regel zijn met hun mutualiteitsbijdrage, genieten een tussenkomst van de aanvullende verzekering.

De meeste steden en gemeenten betalen een deel van de kostprijs (meestal 60%) terug. Dit wil zeggen dat leden van Solidaris voor slechts 74 euro 3 weekends op cursus kunnen gaan. (niet-leden betalen dus 110 euro).

Jongeren die gedomicilieerd zijn in Sint-Niklaas, maximum 30 jaar zijn en bij vzw JOETZ een kadervorming volgen, genieten direct een verminderde inschrijvingsprijs via Stad Sint-Niklaas. En dit dankzij een derdebetalersregeling tussen vzw JOETZ & Stad Sint-Niklaas.
#jongwildgoud #iedereenmee