Terug naar overzicht

* Gendertalk met Joppe

Vorming, workshop of lessenreeks


vanaf € 5,00  * Gendertalk met Joppe
Vorming, workshop & lessenreeks
20/04/2023 19:30 - 21:30
Klooster 12
Volwassenen
Registratie is mogelijk tot 06/04/2023
59 - Basisprijs  - € 8,00

De taal om over gender te praten, wordt steeds uitgebreider en toegankelijker. De meesten onder ons kennen de voornaamwoorden die/hen/hun, en in 2022 kreeg de Dikke Van Dale naast de aanduiding “m” en “v” ook een genderneutrale aanduiding “x” Maar we zijn er nog lang niet. Welke termen bestaan er allemaal? En hoe pas je dat correct toe? Niet eenvoudig weten we. Daarom nodigen we Joppe De Campeneere uit om hierover te komen vertellen. Die verduidelijkt de basics van genderinclusieve taal, op een laagdrempelige manier en vanuit hun eigen ervaringen.

De taal om over gender te praten, wordt steeds uitgebreider en toegankelijker. De meesten onder ons kennen de voornaamwoorden die/hen/hun, en in 2022 kreeg de Dikke Van Dale naast de aanduiding “m” en “v” ook een genderneutrale aanduiding “x”. Het toont aan dat genderinclusieve taal broodnodig is in onze samenleving. Maar we zijn er nog lang niet. Welke termen bestaan er allemaal? En hoe pas je dat correct toe? Niet eenvoudig weten we. Daarom nodigen we Joppe De Campeneere uit om hierover te komen vertellen. Die verduidelijkt de basics van genderinclusieve taal, op een laagdrempelige manier en vanuit hun eigen ervaringen.
Wie is Joppe? Joppe De Campeneere (25 jaar) gebruikt de voornaamwoorden die/hen/hun en identificeert zich als queer, non-binair en transfem. Die werkt voor Wel Jong vzw, een jongerenorganisatie voor LGBTQIA+-jongeren. Sinds enkele jaren gebruikt Joppe hun platform om queerness een plaats te geven in het sociale debat en daagt die daarmee labels en hokjes uit.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 20 april 2023 van 19.30 tot 21.30 uur
Inbegrepen: Lezing en een drankje
 Klooster 12
Ceciliastraat 6
2500 Lier
België

Prijzen

Basisprijs

8 euro.

Inbegrepen:

Lezing en een drankje

Kortingen

Kortingen van partnerorganisaties

  • Solidaris Antwerpen betaalt zijn leden tot 30% van de deelnameprijs terug. Met een maximum van 200 euro per deelnemer per activiteit. Met uitzondering van supplementen. De effectieve korting wordt onmiddellijk verrekend in jouw winkelmandje.

Prijsoverzicht van partnerorganisaties

  • Basisprijs: 8 euro.
  • Prijs voor leden van Solidaris Antwerpen: 5 euro.

Annulatievoorwaarden

Annulering

Tot 2 maanden voor de activiteit kan je kosteloos annuleren. Indien er later geannuleerd wordt omwille van een andere reden, worden onderstaande modaliteiten toegepast:

  • Annulering is mogelijk bij ernstige ziekte van de deelnemers, bewezen met een doktersattest of bij overlijden van de deelnemer, gezinslid of familielid in 1e of 2e graad, mits het voorleggen van een attest waaruit dit blijkt. In dit geval wordt het volledige bedrag teruggestort. We rekenen 2,5 euro per persoon administratiekosten aan. De al gemaakte kosten, zoals het vervoer, de tickets, de maaltijd en de gids worden niet terugbetaald.
  • Bij annulering zonder geldig attest wordt de volledige deelnameprijs aangerekend.
  • Bij meerdaagse activiteiten geldt de annuleringsregel van het hotel of van het vakantiecentrum. Deze kunnen oplopen tot 100 % van de kosten.

Contactinformatie
-Rebelle vzw Antwerpen (Secretariaat) 03 285 43 38 antwerpen@rebelle-vzw.be